ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η αθλιότητα ως δημοσιογραφία





Την αρχή την έκανε το MEGA, η ναυαρχίδα της είδησης κατά παραγγελία.

Σε απ΄ευθείας σύνδεση με το γραφείο του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή έδωσε χρησμό πριν την Πυθία.


Στο δελτίο των 8 δύο δημοσιογράφοι τα έκαναν όλα: έρευνα, ανάκριση, απαγγελία κατηγορίας, λήψη απόφασης. 

Δεν πρέπει να κουράστηκαν πολύ, η γραμμή έχει δοθεί από τον περασμένο Μάιο. Αφού ο Κορτζίδης σώνει και καλά είναι ένοχος, δεν μπορεί να είναι αθώα η αναπληρώτρια προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Στη συνέχεια το SilverCity που ως γνωστόν κάνει τη βρώμικη δουλειά της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ του κ. Κωνσταντάτου με τη μέθοδο copy-paste αναπαράγει χωρίς προσθήκες και σχόλια το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Παρέμβαση Ρακιντζή για προσπάθεια Κορτζίδη κουκουλώματος ευθυνών του για το Λούνα Παρκ» - «Άμεση παρέμβαση – ένσταση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, έγινε κατά της απόφασης του απερχόμενου δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης , Χρ. Κορτζίδη, να απαλλάξει από τις ευθύνες της για την υπόθεση του παράνομου Λούνα Παρκ του θανάτου, μια υπάλληλο του δήμου, «να την βγάλει δηλαδή λάδι» και να κουκουλώσει την υπόθεση».


Όμως το SilverCity δεν είναι MEGA. Το MEGA δεν το ψηφίζεις. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχόλια προβληματίζουν. Η τοπική κοινωνία δεν κατάπιε την πληροφόρηση «αμάσητη». Εξοργίζει η προκατασκευή ένοχων υπαλλήλων για πολιτικούς λόγους.

Το SilverCity ανασκευάζει παράγοντας νέες αθλιότητες.

1. Ισχυρίζεται ότι η αναπαραγωγή μιας είδησης δε σημαίνει συμφωνία με αυτήν. Όμως εάν δεν συμφωνούσε είχε τη δυνατότητα να τη σχολιάσει.

2. Προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την επίθεση της διωκόμενης (μαζί με το δήμαρχο) υπαλλήλου του δήμου και λέει ασυναρτησίες ότι αν ο δήμαρχος ζητούσε συγγνώμη τώρα τα πράγματα θα είχαν εξομαλυνθεί και η υπάλληλος δε θα διώκονταν. 


3.Φτάνει στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ο Κορτζίδης άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της υπαλλήλου του δήμου για να βγάλει από επάνω του την ευθύνη αλλά στη συνέχεια την απάλλαξε βλέποντας δήθεν το οξύμωρο των ενεργειών του!


Τι δε λέει το SilverCity

Ότι ο δήμαρχος ανέλαβε δημόσια την πολιτική ευθύνη.
Ότι ο δήμαρχος άσκησε ως όφειλε τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου βάσει της έκθεσης ελέγχου των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και αφού έλαβε υπόψη του την απολογία της υπαλλήλου του, έκρινε ότι δε βαρύνεται για τα αδικήματα τα οποία της προσάπτει η έκθεση αυτή.


Ότι μαζί με την παραπομπή της υπαλλήλου στο πειθαρχικό συμβούλιο ο Ρακιντζής απαιτεί από το δήμαρχο να τη θέσει σε αυτοδίκαιη αργία βάσει του αισχρού νόμου που στερεί από το δημόσιο υπάλληλο τα οικονομικά μέσα (το μισθό του) για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στη δικαιοσύνη.


Το SilverCity δεν είπε κουβέντα για το δημόσιο διασυρμό από ένα τηλεοπτικό μέσο της υπαλλήλου του δήμου μας ( η οποία στο τέλος της διαδικασίας πιθανότατα θα αποδειχθεί αθώα) προκειμένου να χτυπηθεί ο Χρήστος Κορτζίδης. 





Δημήτρης Βάσσιος
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.