ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ελληνικό-"Άθλια και αδιαφανής διαδικασία"



Το Ελληνικό δόθηκε στην Lamda Development, 222% κάτω από την πραγματική του αξία. Αυτό προκύπτει από την οικονομικοτεχνική μελέτη του ΤΕΕ που παρουσιάστηκε την Πέμπτη και σύμφωνα με την οποία η Lamda απέκτησε μια δημόσια έκταση αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ, με μια προσφορά αξίας μόλις 915 εκ. ευρώ.

 
Για "άθλια" και "αδιαφανή διαδικασία, που ευνοεί μόνο τη συγκεκριμένη επένδυση" έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης που τόνισε πως  "εκποιούν το Ελληνικό χωρίς καμία τιμή αφετηρίας και χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων που θέτει ο Νόμος. Θα πρέπει να τους σταματήσουμε και με θεσμικούς αλλά και με κινηματικούς τρόπους".


Επίσης χαρακτήρισε σκανδαλώδη την αλλαγή των όρων του διαγωνισμού (και ειδικά αυτών που αφορούν τη χρήση καζίνο) ενώ αυτός ήταν σε εξέλιξη, προκειμένου όπως είπε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της εταιρείας.

 Επίσης, υπογράμμισε ότι ενώ αρχικά το ΤΑΙΠΕΔ θα πωλούσε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και θα κρατούσε το μειοψηφικό ώστε το Δημόσιο να ελέγχει τον επενδυτή, σε δεύτερη φάση παραχώρησε το 100% των μετοχών στον επενδυτή.

 ΤΕΕ: Πολλαπλάσια των 915 εκατ. ευρώ η αξία του Ελληνικού


Ως πολλαπλάσια των 915 εκατ. ευρώ προσδιορίζει την αξία της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η επιτροπή «Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού», υπογράμμισε ότι το τίμημα το οποίο θα αποπληρωθεί, σε βάθος δεκαετίας, είναι εξαιρετικά χαμηλό.
Επίσης ανέφερε, σύμφωνα με τον Real Fm 97.8, ότι η παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης του Ελληνικού και της παραλία του Αγίου Κοσμά, ευνοεί την Lamda Development εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Ο κ. Σπίρτζης ανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί επίσημα μελέτη εκτίμησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου για το Ελληνικό, η οποία θα παραδοθεί στα κόμματα και τους φορείς και θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων από το αρμόδιο τμήμα του Δικαστηρίου.


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.