ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου και ο «φτωχός συγγενής»

Οριστικοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, η παραχώρηση της διοίκησης και της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου από τη Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα -πλην του τμήματος του Ελληνικού- στους κατά τόπους δήμους (Αλίμου, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης).

Πρόκειται για μια παραλιακή έκταση που υπολογίζεται σε περίπου 650 στρέμματα (τα 500 βρίσκονται στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης) και παραχωρείται από το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η συμφωνία υπογράφηκε την Τρίτη (20/09) στο μέγαρο Μαξίμου, μετριάζοντας τον αντίκτυπο από την πώληση του Ελληνικού.
Στην κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι ευχαριστούν την κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ για την εποικοδομητική συνεργασία και το πολύ θετικό αποτέλεσμα, 
υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι στη νότια Αθήνα «υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία κράτους–αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού».

Απορίας άξιο το γεγονός πως ο δήμος μας δεν διεκδίκησε επαρκώς και τελικά δεν έλαβε για λογαριασμό του, την παραχώρηση της πλαζ του Αγίου Κοσμά.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.