ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία για την εκδίωξη ιστορικών συλλόγων από την πρώην βάση Ελληνικού

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Για τη διευκόλυνση της εκποίησης εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει  την  εκδίωξη όλων των φορέων και υπηρεσιών (συλλόγων, ομοσπονδιών κλπ)  από τις εγκαταστάσεις τους εντός του πρώην αεροδρομίου, αδιαφορώντας για την κοινωνική σημασία του έργου τους.





Πριν ένα μήνα με πρωτόκολλα της η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά του Υπουργείου Οικονομικών  αποβάλει  την  Ένωση Ποντίων Σουρμένων και το Σύλλογο Κρητών Ελληνικού
 «Ο Ψηλορείτης» από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και καθορίζει υπέρογκα πρόστιμα, συνολικού ύψους 185 χιλ. € ,  σε βάρος τους, για δήθεν αυθαίρετη χρήση των χώρων από το 2008.

Όμως:

·         Οι χώροι που χρησιμοποιούν η Ένωση Ποντίων Σουρμένων και ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου τους έχουν παραχωρηθεί επίσημα από το Γ.Ε.Αεροπορίας και κανείς δεν τους ειδοποίησε, ούτε το 2008, ούτε μετά και μέχρι πρόσφατα, για οποιαδήποτε αλλαγή ως προς τις παραχωρήσεις. 

·         Στο  Σύλλογο Κρητών επεβλήθη πρόστιμο και για χώρους που ουδέποτε χρησιμοποίησε.

·         Οι συγκεκριμένοι χώροι δεν ερήμωσαν και δεν καταστράφηκαν, όπως πάρα πολλοί άλλοι, γιατί διαμορφώθηκαν και συντηρούνται εδώ και χρόνια με εθελοντική εργασία των μελών των συλλόγων  και με χρήματα που προέρχονται από το υστέρημα τους.
·         Στους χώρους αυτούς παράγεται  πλούσιο πολιτιστικό έργο, προς όφελος όχι μόνο των μελών τους, αλλά συνολικά του ποντιακού και κρητικού στοιχείου  και της κοινωνίας. 


Είναι προφανές ότι τα παράλογα αυτά μέτρα της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά του Υπουργείου Οικονομικών δεν ωφελούν κανέναν.  Αντίθετα έχουν αρνητικές συνέπειες σε βάρος όχι μόνο των συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των ίδιων των εγκαταστάσεων που θα ρημάξουν εγκαταλειμμένες.

Χθες 29 Ιούλη σε σύσκεψη τοπικών φορέων στο δημαρχείο της Αργυρούπολης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 13.30μ.μ. στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Καρ.Σερβίας 8 Σύνταγμα με αίτημα την άμεση ανάκληση των μέτρων.

Πούλμαν του Δήμου θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο της Αργυρούπολης στις 13.00μ.μ.
 
 
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.