ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες εορταγορές απο το κέντρο αποκατάστασης σπαστικών παιδιών «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ»




Αγαπημένοι μας φίλοι,


Μία επίσκεψη στο Κέντρο μας θα γεμίσει τα παιδιά μας με ιδιαίτερη χαρά και σε εσάς θα δώσει επιπλέον  τη δυνατότητα να βρείτε χριστουγεννιάτικες κάρτες και πρωτότυπες  κατασκευές που δημιούργησαν τα παιδιά μας με πολύ αγάπη, τα οποία θα  είναι  πολύ όμορφα δωράκια για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας!
Σας περιμένουμε λοιπόν στις Χριστουγεννιάτικες εορταγορές που  διοργανώνουμε με μεγάλη ποικιλία ειδών (χριστουγεννιάτικες κατασκευές, φυτά και είδη ζαχαροπλαστικής)  :

      Α) ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ
      ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
      ΣΤΙΣ  10:00 π.μ.
      Β) ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 4
      ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
      ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.
      Γ) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄ 3,
      ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ,
        ΣΤΙΣ 3,  4,  6 & 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10:00 π.μ. -1:30 μ.μ. &
    ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10:00 π.μ. -1:30 μ.μ & 5:00μ.μ. – 8:00 μ.μ.


Κάθε μορφή υποστήριξης δεν είναι απλά ευπρόσδεκτη, αλλά πραγματικά πολύτιμη, ιδίως στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε ΟΛΟΙ μας και θα χαρίσει ζεστασιά στις καρδιές των παιδιών μας τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων!
      Τα παιδιά, το προσωπικό και το Δ.Σ.  του «ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ
σας εύχονται

Καλά Χριστούγεννα

& ευτυχισμένο 2015!


          Δώστε μας το χέρι σας,  σας δίνουμε τη χαρά μας!

          Ο «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» είναι ένα Σωματείο Ειδικώς Φιλανθρωπικό που επί 36 χρόνια περιθάλπει άτομα με ανάγκες κοινωνικής φροντίδας, λόγω  εγκεφαλικής παράλυσης, σε οργανωμένο  Κέντρο  Δημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας στην Αργυρούπολη από εξειδικευμένο επιστημονικό, θεραπευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Τα άτομα που περιθάλπει είναι άτομα με πολλαπλές και  βαριές αναπηρίες, στα οποία  προσφέρεται εξατομικευμένο και ομαδικό προγραμμα ειδικής αγωγής, φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας , φυσικής αγωγής,  κοινωνικής - ψυχολογικής στήριξης που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση, επικοινωνία και ψυχαγωγία των ΑμεΑ.


Σκοπός του Σωματείου είναι η κοινωνική ενσωμάτωση κι αποκατάσταση των ατόμων αυτών μέσα από την τόνωση της αποδοχής κάθε ανθρώπου τόσο από την οικογένειά του όσο κι από την κοινωνία.
Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών – εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσεγγίζονται σφαιρικά οι αναπηρίες των ΑμεΑ και βοηθούνται οι κινητικές και νοητικές τους δεξιότητες, η αυτοϋπηρέτηση και η κοινωνική συμπεριφορά τους.

 Στο Κέντρο μας λειτουργούν επίσης εργαστήρια:
α)υποστηρικτικής τεχνολογίας (Η/Υ) β)κατασκευών, χριστουγεννιάτικων, πασχαλινών, ευχετήριων καρτών, μπομπονιέρων, γύψινων, πήλινων κ.ά κατασκευών γ) μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής δ) ανθοκομικής.

Η μεταφορά των ΑμεΑ γίνεται με σχολικά λεωφορεία, ευθύνη και δαπάνη του Κέντρου, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.

 

    Το Κέντρο δεν έχει δικούς του οικονομικούς πόρους. Συντηρείται οικονομικά από τις μικρές ασφαλιστικές εισφορές των ταμείων των ΑμεΑ, από την κρατική προνοιακή επιχορήγηση, η οποία έχει μειωθεί σημαντικά, από εισφορές φίλων, δωρεές φιλανθρώπων και εκδηλώσεις που γίνονται γι’  αυτό το σκοπό με την πρωτοβουλία ομάδας κυριών εθελοντριών του Συλλόγου.

    Τα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια. Η έκτακτη και άστατη φύση των οικονομικών μας εσόδων μας εμποδίζει να καταστρώσουμε ένα οργανωμένο μακροπρόθεσμο σχέδιο, που θα βοηθήσει τα ΑμεΑ αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, καταπολεμώντας το στίγμα της αναπηρίας.
    Για το λόγο αυτό, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να σταθείτε δίπλα μας, φίλοι, συμπαραστάτες, χορηγοί για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να αναβαθμιστούμε.
 Ζητούμε τη βοήθειά σας για να κάνουμε τα παιδιά μας ευτυχέστερα.


Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σπαστικών Παιδιών
“O KΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ”
Ειδ. Αναγν. ως φιλανθρωπικό,Αρ. Απ. 2238/18-1978
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄3, 164 52 Αργυρούπολη
τηλ : 210- 9910 753     fax: 210-99 21 283
www.kalossamaritis.gr, email :kalossamaritis@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.