Δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμα της αυτή η κυβέρνηση… Τα έχει τοποθετήσει όλα στη ζυγαριά του ξεπουλήματος χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Μέχρι και ψυχιατρεία έκλεισαν για να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ τις εγκαταστάσεις τους και τις εκτάσεις τους και προσεχώς αναμένεται να προχωρήσουν κι άλλες τέτοιες αναίσχυντες κινήσεις.
Όπου οικόπεδο φιλέτο, το ΤΑΙΠΕΔ είναι έτοιμο να βάλει το χέρι του και να το ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες και η έρευνα για πώληση του οικοπέδου, στο οποίο φιλοξενείται το ΠΙΚΠΑ Βούλας.
Αυτή θα είναι και η απόλυτη ξεφτίλα για την κυβέρνηση, αφού στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υλοποιούνται προγράμματα φροντίδας, περίθαλψης, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, φυσικής αποκατάστασης ατόμων και των δύο φύλων, με νοητική υστέρηση ή νοητική υστέρηση και κινητικές δυσκολίες.
Παρέχονται παράλληλα υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης διοργανώνοντας ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με την εκμάθηση δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και κοινωνικής συνδιαλλαγής.
Κι όμως το κράτος σκέφτεται να… εξαφανίσει αυτό το πολύ σημαντικό ίδρυμα από την περιοχή που στεγάζεται, αφού το οικόπεδο θεωρείται φιλέτο και πολλοί Έλληνες και Ξένοι επιχειρηματίες το ορέγονται για να δημιουργήσουν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες και την παραλία που βρίσκεται εκεί…
Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου σήμερα περιλαμβάνουν 22 κτίρια, έναντι 42 που υπήρχαν στο παρελθόν. Εξ αυτών λειτουργούν μόνο τα 12, καθώς και βοηθητικές εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση και των υπόλοιπων λειτουργιών του Κέντρου. Τα υπόλοιπα κτίρια είναι εγκαταλελειμμένα, με ορατές τις φθορές του χρόνου.
Στο χώρο στεγάζονται επίσης το Ε.Κ.Α.Κ.Β. (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας) και το Ειδικό Σχολείο του Κέντρου, δύναμης 15 παιδιών, που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.
Το 1954 το ΠΙΚΠΑ εγκατέστησε στη Βούλα το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών. Σήμερα το Κέντρο εργάζονται 150 άτομα, φροντίζοντας 84 παιδιά ( βρέφη, παιδιά, εφήβους και νέους διαφόρων ηλικιών) και λειτουργεί σε 24ωρη βάση:
Εφαρμόζοντας προγράμματα αποκατάστασης των παιδιών (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία)
Παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης
Διοργανώνοντας αθλητικές δραστηριότητες, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με στόχο τη σωματική άσκηση, την κοινωνικοποίηση και τη γνωσιακή ανάπτυξη των παιδιών
βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους,
ειδικά εκείνες που σχετίζονται με την εκμάθηση δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και κοινωνικής συνδιαλλαγής.
Λειτουργώντας εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης (χειροτεχνία)
Συνεργαζόμαστε με εθελοντές σε μια προσπάθεια οργάνωσης της εθελοντικής προσφοράς
Εφαρμόζοντας -σε περιστασιακή βάση- προγράμματα αναδόχων οικογενειών
Βασική φιλοσοφία, του ΚΑΑΠ είναι η σταδιακή μετάβαση από το ασυλικού τύπου κλειστό ίδρυμα στις κατοικίες οικογενειακού τύπου οργάνωσης και λειτουργίας. Και με το πρόγραμμα «αποϊδρυματισμού» στοχεύουμε στη σταδιακή επανένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνικο-οικονομική ζωή και στην προώθησή τους στην αυτόνομη διαβίωση.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.