ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο τοίχος έχει τη δική του ιστορία δήμαρχε…



Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης








 Τις τελευταίες μέρες, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ένα σχέδιο κανονισμού πόλης.





 Σκοπός του, σύμφωνα με τις αναφορές της διοίκησης, είναι:  « να καταγράψει τις υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής αλλά και των ίδιων των δημοτών, να οριοθετήσει πιο ουσιαστικά τη συνεργασία Δήμου και κατοίκων και τέλος να συμβάλει στην περιβαλλοντική ανάδειξη της πόλης μας, που είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας» .

 Ως εδώ καλά, θα έλεγε κάποιος αν δεν είχε διαβάσει τον εν λόγω κανονισμό. Μεταξύ άλλων, στις σελίδες 20-21, γίνεται αναφορά στη «ρύπανση» από πανό, αφίσες, έντυπα και συνθήματα γραμμένα σε τοίχους με σπρέι ή μπογιά. Είναι προφανές, πως για μια ακόμα φορά, αυταρχικά και αντιδημοκρατικά, η διοίκηση Κωνσταντάτου επιχειρεί να φιμώσει το τοπικό κίνημα.
 
   Σήμερα, σε μια εποχή φτωχοποίησης του λαού, εκφασισμού της κοινωνίας και ακραίου κρατικού αυταρχισμού, η διοίκηση του δήμου μας, αντί να στηρίξει τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, αφήνοντας ελεύθερη τη διακίνηση του υλικού του (αφίσες, προκηρύξεις) απειλεί με 1 ευρώ πρόστιμο ανά αφίσα και έντυπο! Αντί να σταθεί δίπλα στα αιτήματά του λαού, βάζει πρόστιμο 25 ευρώ για κάθε σύνθημα σε τοίχο!






Και αναρωτιόμαστε φυσικά δήμαρχε…
…ποιό θα ήταν το πρόστιμο που θα έβαζες στον Γλέζο και στον Σάντα ,για φθορά ξένης περιουσίας, όταν κατέβασαν  τη σημαία των ναζί από την ακρόπολη;




 

 ποιό θα ήταν το πρόστιμο για τα συνθήματα στήριξης στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ και την αντίσταση;;



 


 




…ποιό θα ήταν το πρόστιμο που θα έβαζες για φθορά δημόσιας περιουσίας για το σύνθημα  
«Κάτω η 
 χούντα» πάνω σε λεωφορείο το ‘73;




…ποιό θα ήταν το πρόστιμο στους εξεγερμένους για τα συνθήματα μετά τις δολοφονίες Καλτεζά και Γρηγορόπουλου;






 ποιό θα ήταν το πρόστιμο για “ρύπανση” από αντιφασιστικές προκηρύξεις και συνθήματα στους τοίχους για τη δολοφονία Φύσσα;



 Ε λοιπόν δήμαρχε «δεν μασάμε» με τις απειλές και τα πρόστιμα! Θα συνεχίσουμε να  αγωνιζόμαστε με όποιο μέσο διαθέτουμε ενάντια στη φτωχοποίηση του λαού. Ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια. Ενάντια στον αυταρχισμό του κεντρικού αλλά και του τοπικού κράτους.






 πηγή
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.