ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Υπόθεση εργασίας


Ο Α. βάζει μπρος την αρπάγη. Το πρωί όταν ο προϊστάμενος του ανακοίνωσε ότι θα ανέβει στη ΛΙΤΣΑ (συνήθεια να δίνουν σε κάθε όχημα και ένα παρατσούκλι) κόλωσε λίγο, αλλά υποχώρησε σχεδόν αμέσως. 


Είναι μαλακός από τη φύση του, δεν λέει εύκολα το όχι. Εντάξει δεν έχει δίπλωμα χειριστή, αλλά γιατί να γίνει σε αυτόν η στραβή; Για να του το ζητάνε ξανά μετά από εκείνα τα δέντρα πάει να πει ότι τον εμπιστεύονται.


Ο Β. από το πρωί είναι μέσα στα κέφια. Μυρηκάζει ξανά και ξανά την εικόνα του εαυτού του στο δημοτικό συμβούλιο της προηγουμένης.
 Όπως ένα παιδί γλύφει αργά το γλιφιτζούρι του να μην τελειώσει η γλύκα, έτσι κι αυτός από την ώρα που ξύπνησε φέρνει στο μυαλό τα καρέ του εαυτού του, κυρίως τα δυνατά.
 Όπως εκεί που ύψωσε στον αέρα μαζί με τη φωνή του και το χέρι του με τη λίστα των οχημάτων που ψάχνει να βρει από τότε που ανέλαβε αντιδήμαρχος καθαριότητας. 
«Έτσι! Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα!»
 Τι πετυχημένη φράση! Αυτός την είχε σκεφτεί ή την άκουσε από άλλον; «Θα σε ταράξουμε στη νομιμότητα Χ, να μάθεις να μας κουνιέσαι»!
Το τηλεφώνημα τον μετέφερε σε χρόνο dt από τα παλάτια της ουράνιας ευδαιμονίας στις υψικάμινους της κόλασης. Ο Α! Αν είναι δυνατόν! 

Ο κόπανος! Έριξε δυο κολόνες! Τη μία πάνω σε ένα αυτοκίνητο! Και πού; Στον κεντρικό δρόμο της πόλης! Ο προϊστάμενος ήταν κατηγορηματικός. Αυτός έφταιγε. Είχε την μπούμα όρθια - την ξέχασε; βαρέθηκε να την κατεβάσει; - και πήρε τη γιρλάντα παραμάζωμα. Νάτα μας τώρα! 
Δεν έπρεπε, δεν έπρεπε μετά από εκείνα τα δέντρα που έριξε να τον ανεβάσει ξανά στην αρπάγη! Ας όψεται η ανάγκη και αυτοί οι ψηφοφόροι που τα θέλουν όλα εδώ και τώρα. 

Ξεκινάει σαν αυτόματο να πάει στον τόπο του ατυχήματος. Η ιδέα ήρθε τόσο απότομα που κόντεψε να χάσει την ισορροπία του. Άλλος! Να μπει άλλος! Η βλακεία έγινε, δεν αλλάζει αλλά τουλάχιστον να αποφύγουμε τα χειρότερα.
 Να μην μπλέξουμε και με τον οδηγό που δεν είχε δίπλωμα χειριστή, νάχουμε να λύσουμε τα υπόλοιπα. Αποζημίωσεις, ασφαλιστικές, αυτά δεν τα αποφεύγουμε, τα χειρότερα να γλιτώσουμε. 

Ξεμπέρδεψε αργά το απόγευμα με τα διαδικαστικά. Τύχη βουνό που ο ιδιοκτήτης του στραπατσαρισμένου ι.χ. δεν έφερε αντίρρηση. Στο κάτω - κάτω τι τον νοιάζει αυτόν ποιος οδηγούσε την αρπάγη που του έκανε τη ζημιά.
 Τα λεφτά του δεν θα τα χάσει. Τύχη βουνό που βρέθηκε και πρόθυμος αντικαταστάτης. Τύχη!
 «Τύχη, θα σε ταράξουμε στη νομιμότητα!»

(Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή περιστατικά είναι συμπτωματική)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.