ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΟΧΙ του Πρωτοδικείου Αθηνών στη διοίκηση Κωνσταντάτου


Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε το Πολιτιστικό Σωματείο Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ) απορρίπτοντας την αίτηση ανακοπής λειτουργίας του Σωματείου, που είχε καταθέσει η Διοίκηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης σε μια προσπάθεια να διακόψει την δράση της.


Για δεύτερη φορά επιβεβαιώνεται η έννομη λειτουργία του ανεξάρτητου Πολιτιστικού Σωματείου καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών με μια εννιασέλιδη απόφαση καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα της Διοίκησης ως ουσιαστικά και νομικά αβάσιμα.(διαβάστε εδώ την σχετική απόφαση)
Το Δικαστήριο, με εμπεριστατωμένη αιτιολογία, απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. 
Να υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή κινήθηκε δικαστικά κατά της λειτουργίας του πολιτιστικού σωματείου, με την αιτιολογία ότι δήθεν οι δημότες συγχύζονται από τη λειτουργία του συγκεκριμένου πολιστιστικού σωματείου λόγω του σφετερισμού δράσης του τέως Δήμου Αργυρούπολης (!). Μάλιστα ενώ η σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου είχε ήδη απορριφθεί, η διοίκηση ενέμεινε.
Κατέπεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου όλα τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής καθώς στην απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού αποδείχθηκε ότι δεν επήλθε σύγχυση στους δημότες ή στο λοιπό κοινό από τη λειτουργία της ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.
Περαιτέρω, δεν στάθηκε στο Δικαστήριο και ο ψευδής ισχυρισμός της δημοτικής αρχής, ότι τα μέλη του σωματείου εξαπάτησαν χορηγούς τους ισχυριζόμενοι ότι προέρχονται από το δήμο, με σκοπό να εισπράξουν τα χρήματα. Η απόφαση αποστωματικά αναφέρει ότι ο σχετικός ισχυρισμός αντίκειται στην κοινή λογική.
Σημειωτέον ότι η δίκη έγινε παρουσία του Γιάννη Κωνσταντάτου και με μάρτυρα τον Γιάννη Τσαρπαλή (π.δήμαρχο).
Εν αναμονή εξελίξεων πλέον και ιδίως αν επιτέλους η διοίκηση του δήμου θα αντιμετωπίσει την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ), με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα ανεξάρτητο πολιτιστικό σωματείο, το οποίο έχει προσφέρει πολλά στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Ιδίως εν αναμονή του αν θα αποκαταστήσει την ηθική και υλική ζημία που προκάλεσε στο σωματείο, το οποίο πέραν όλων των άλλων επιβαρύνθηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης μια σημαντική δικαστική δαπάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.