ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Ελληνικό



Ερώτηση για τον αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, κατέθεσαν προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης: 


«Δημοσιεύματα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου (π.χ. https://dasarxeio.com/2017/10/20/1300-2-2/) αναφέρονται σε αμφιλεγόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες που δρομολογήθηκαν γύρω απ’ τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Συγκεκριμένα, στα δημοσιεύματα αναφέρεται πως ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής κατά παράβαση της προβλεπόμενης ή της συνήθους διαδικασίας, αποφάσισε να υποβάλει αντιρρήσεις κατά της 
Πράξης Χαρακτηρισμού του Δασάρχη Πειραιά, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος Προϊστάμενος των Διευθύνσεων αποφάσισε πως δεν κρίνει ως αναγκαία την υποβολή σχετικών αντιρρήσεων. 

Σημειώνεται πως οι αντιρρήσεις κατά της πράξης χαρακτηρισμού έγιναν αποδεκτές απ’ την Τεχνική 

Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων, κατόπιν ισοψηφίας 2-2 των μελών της και συνυπολογισμό της διπλής ψήφου του προέδρου της.
Τα ίδια δημοσιεύματα επισημαίνουν πως και η έκθεση που παρήγγειλε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών σχετικά με το χαρακτήρα της έκτασης, επιβεβαίωσαν την αρχική απόφαση του Δασάρχη Πειραιά και πως, παρ’ όλα αυτά, ο Συντονιστής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επέμεινε στην απόφασή του να υποβάλει ένσταση, βασισμένος σε μια νομική έκθεση ενός δικηγόρου.

Η διαδικασία ελέγχεται και ως παράνομη, καθώς δεν είναι σαφές αν το διοικητικό δίκαιο προβλέπει αυτήν τη δυνατότητα. Το μείζον ερώτημα που προκύπτει είναι τα κριτήρια με τα οποία ο Συντονιστής “αποφάσισε” πως η εν λόγω περιοχή δεν είναι δάσος κατά παράβαση της γνώμης κάθε αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα.

Για την προώθηση των επενδύσεων
, το αστικό κράτος διαμορφώνει ένα νομικό πλαίσιο διάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων και διαμόρφωσης τέτοιας πολιτικής στις χρήσεις γης, ώστε οι επενδύσεις να προωθούνται ανεμπόδιστα.

 Η εξέλιξη αποκαλύπτει πως το αστικό κράτος, στη προσπάθειά του να υπηρετήσει τον πραγματικό του στόχο, την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, δεν διστάζει ακόμα και να τσαλαπατά τους όποιους κανόνες λειτουργίας έχει ήδη θέσει. Αποδεικνύει τον πραγματικό χαρακτήρα ενός κράτους δικαίου στον καπιταλισμό: Δίκαιο είναι ό,τι συμφέρει τους επενδυτές.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτώνται οι
 κ. Υπουργοί,

  • Αληθεύουν τα
  •  προαναφερθέντα δημοσιεύματα και ποια μέτρα θα λάβουν ώστε να ακυρωθεί η παράνομη απόφαση του Συντονιστή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εγείρει αντιρρήσεις στην πράξη χαρακτηρισμού, απόφαση που δεν στηρίχθηκε σε καμία γνωμάτευση υπηρεσιακών παραγόντων.
  • Με ποια κριτήρια διαμορφώθηκε η Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων και επελέγη ο πρόεδρός της.
  • Τι μέτρα θα λάβουν για την ακύρωση της παράδοσης του Παραλιακού Μετώπου της Αττικής στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Σε ποιες θέσεις και με ποια κριτήρια μετακινήθηκαν οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι. Πώς επέδρασε η επιστημονική γνώμη των αρμόδιων υπαλλήλων στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.