ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ Η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δήλωση του
 Γιώργου Γεωργιάδη 
Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
πρ. Πρωταθλητή σφυροβολίας
πρ. Προπονητή Εθνικών ομάδων Ελλάδος



Αγαπητοί συμπολίτες
Στις 26 του Μάη 2019 καλούμαστε να επιλέξουμε το Δήμαρχο και την παράταξη στους οποίους θα αναθέσουμε την ευθύνη διαχείρισης των θεμάτων που αφορούν στο δήμο μας.
Κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή των ατόμων που θα αναλάβουν τη διοίκηση του δήμου είναι η λειτουργία τους προς όφελος του συλλογικού συμφέροντος, με ανιδιοτέλεια, με αρχές, με αξίες και ύψιστο σεβασμό στον πολίτη και στα δικαίωματά του.
Είμαι πεπεισμένος ότι αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν στα στελέχη της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» και στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Χρήστο Κορτζίδη. 


Μια παράταξη με μακρόχρονη παρουσία και δράση, που χαρακτηρίζεται από προσφορά, ανιδιοτέλεια, αγώνα, πάντοτε μαζί με το λαό και απέναντι στο σύστημα. Με ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο και χωρίς κομματική εξάρτηση.
Σήμερα, μετά από 4,5 χρόνια διοίκησης από την παράταξη «Ενωμένη Πόλη», έχουμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε το παρελθόν με το παρόν και να αντλήσουμε κρίσιμα συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε με λογική, αντικειμενικότητα και πολιτική ευαισθησία για το μέλλον της πόλης μας.

Χωρίς να θέλω να μηδενίζω το όποιο έργο της απερχόμενης διοίκησης, θεωρώ ότι, ως δημοκρατικοί πολίτες, δεν πρέπει να μένουμε αδιάφοροι σε ενέργειες που είναι πρωτόγνωρες και δείχνουν το πολιτικό στίγμα μιας απροκάλυπτης μισαλλοδοξίας σε ό,τι θετικό δημιουργήθηκε στο δήμο μας διαχρονικά.

Πόσο δημοκρατικό, συναινετικό και ωφέλιμο στους δημότες μας μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι:
-αποφασίστηκαν σημαντικές αυξήσεις σε φόρους και τέλη τα τελευταία 4,5 χρόνια.
- επιλέχθηκε χορηγός του δήμου επιχειρηματίας που καταπατούσε παράνομα τη παραλία, αντιδρώντας με απειλές, τραμπουκισμούς και δεκάδες μηνύσεις στους αγώνες που κάναμε. 

- εμφανίζεται ως χορηγός εταιρεία που έχει πάρει από το δήμο εργολαβίες και προμήθειες κυρίως με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς, όπου κατά κανόνα υπάρχει μόνο μια προσφορά. 

- απαγορεύτηκε σε πολίτες να έρχονται στο ΔΣ και να θέτουν θέματα προ ημερησίας διάταξης, όπως γινόταν για πολλά χρόνια.
- προσβάλλονται και συκοφαντούνται αδικαιολόγητα συμπολίτες μας, κυρίως εκπαιδευτικοί, με σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα διαχρονικά,
- επιπλήττονται όσοι τολμούν να εκδηλώσουν συμπάθεια στις προηγούμενες δημοτικές αρχές και στιγματίζονται όσοι πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις διεκδίκησης για την επίλυση προβλημάτων και ταυτόχρονα
- επιδεικνύεται αδικαιολόγητη ανοχή σε εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές όπως η ανοχή στη χουντοπαραστρατιωτική οργάνωση ΟΔΕΥΩ και προβάλλονται ρατσιστικοί ισχυρισμοί ότι οι πρόσφυγες στο πρώην αεροδρόμιο, θα έβγαιναν στις γειτονιές και θα λήστευαν, θα κακοποιούσαν, θα κολλούσαν αρρώστιες στους κατοίκους και θα εμπόδιζαν τα καλοκαιρινά μπάνια των δημοτών μας στον Άγιο Κοσμά. 

- εκδηλώνεται αυτάρεσκα μεγάλη ανοχή και στήριξη σε ό,τι έχει σχεδιαστεί για το ξεπούλημα του Ελληνικού και της παραλίας, ενάντια στη θέληση των πολιτών του δήμου μας και των γειτονικών δήμων. 

- επιβάλλεται επιλεκτική ενημέρωση ή/και αδιαφορία για τις συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και τις επιπτώσεις στις τοπικές αγορές, στην κλιματική αλλαγή, στην ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, στην δημιουργία διαδημοτικού σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων, κ.α.

Αγαπητοί συμπολίτες
Την επόμενη τετραετία τα θέματα με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η νέα δημοτική αρχή είναι πολύ κρίσιμα. 
Πριν ψηφίσουμε, να σκεφτούμε αντικειμενικά, νηφάλια και με πολιτική ευαισθησία, προσδιορίζοντας με σαφήνεια τι θέλουμε από τη νέα διοίκηση του δήμου. 
Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε τα όσα αποδίδονται στην παρούσα διοίκηση με τα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από τον τ. Δήμαρχο Χ. Κορτζίδη και την παράταξη 
«Δημοτική Συνεργασία».

-Πραγματοποιήθηκαν, με τη συμμετοχή και των όμορων δήμων, δεκάδες συγκεντρώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, καθώς και αντίστοιχες δράσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης, τόσο σχετικά με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού και της παραλίας όσο και με την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των απορριμάτων.

-Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δύσκολο έργο συνένωσης των δύο πρώην δήμων, σύμφωνα με το «Καλλικράτης», που άλλαζε πάρα πολλά στη λειτουργία των δήμων, με τη διόγκωση της γραφειοκρατίας και τη καλλιέργεια ανασφάλειας και ο φόβου ανάληψης ευθυνών από το προσωπικό. 

-Αντιμετωπίστηκαν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του ενιαίου δήμου, με μειωμένες κατά 60% τις κρατικές επιχορηγήσεις, αναδιαρθρώνοντας και μειώνοντας κατά 50% περίπου τις υποχρεώσεις, που αντιστοιχεί σε ένα περίπου 7 εκ. ευρώ. 

-Αναπτύχθηκαν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας που πλήττονταν από τις μνημονιακές πολιτικές όπως η τράπεζα τροφίμων, η δημιουργία του ΜΚΙΕ, το δίκτυο των γιατρών, η δράση πώλησης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. 

-Καταργήθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς διατηρώντας το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, θεσμοθετήθηκε το πρόγραμμα της δωρεάν καλοκαιρινής απασχόλησης όπου εξυπηρετούνταν πάνω από 1.300 παιδιά και διατηρήθηκαν όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα του δήμου. 

-Ολοκληρώθηκαν τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή όπως το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ολυμπίας, τον παιδικό σταθμό στην Κομνηνών, την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και του ποδηλατόδρομου στη Γερουλάνου, οι κατασκευές του νέου κτιρίου του Δ’ ΚΑΠΗ στην οδό Ολυμπίας και του νέου κτιρίου «ο Καλός Σαμαρείτης» που είχαν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. 
Επίσης, γίνανε σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης των υπαρχουσών υποδομών του δήμου, στα σχολικά κτίρια, ιδιαίτερα στα σχολεία της Αργυρούπολης, στις παιδικές χαρές και τους αθλητικούς χώρους. Όλα αυτά χωρίς χορηγίες.
Αγαπητοί συμπολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική σας προτίμηση, σας καλώ να ενωθούμε και να ενεργοποιηθούμε κοντά στους ανθρώπους της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρ. Κορτζίδη, για να παλέψουμε για τους κοινούς στόχους βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας. 
Ελάτε να ξαναγίνουμε η ήρεμη δύναμη ανατροπής των κατεστημένων αντιλαϊκών δομών και λειτουργιών, να διεκδικήσουμε την αλλαγή σε αυτά που μας λένε ότι δεν αλλάζουν και να αποδείξουμε στην πράξη ότι πάντα υπάρχουν επιλογές για τις οποίες αξίζει να παλεύουμε, γιατί τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα.

Γιώργος Γεωργιάδης
Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρ. Πρωταθλητής σφυροβολίας
πρ. Προπονητής Εθνικών ομάδων Ελλάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να χρησιμοποιείτε ήπιους χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.